Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mondiaal Drieluik Kindcentrum Mozaiëk

30 oktober 2017 @ 08:30 - 3 november 2017 @ 14:30

De Nicaraguaanse muurschilderes Tania Gutierrez Cerrato is op dit moment in Nederland om samen met leerlingen van basisscholen muurschilderingen te maken. De muurschilderingen hebben als thema de Global Goals, afspraken die gemaakt zijn door de landen van de Verenigde Naties om oa armoede te bestrijden, zorgen dat er goed onderwijs, schoon drinkwater en infrastructuur is voor iedereen en er onderwerpen als klimaat en vrede op de agenda staan.
De muurschilderingen worden gemaakt op basis van tekeningen die door de leerlingen zelf aan de hand van deze onderwerpen worden gemaakt.

Tijdens deze week wordt, in het kader van het internationaliseringsproject van de OMO scholen, samengewerkt met leerlingen van het Knippenbergcollege. Deze leerlingen zullen ons helpen met het vertalen van het Spaans naar het Nederlands tijdens een vertaalstage gedurende deze periode.
Ook zullen de basischoolleerlingen tijdens dit project leren ervaren hoe het is om in een land als Nicaragua te wonen, leven en naar school te gaan door de inzet van het inleefatelier en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans die de kinderen meeneemt in zijn verhaal over Sergio en Rosa, 2 kinderen die opgroeien in Nicaragua.
De inzet van de muurschilderes, het inleefatelier en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans wordt mede mogelijk gemaakt door het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua en Platforma-CEMR/Europese Commissie.

Gegevens

Begin:
30 oktober 2017 @ 08:30
Einde:
3 november 2017 @ 14:30

Locatie

kindcentrum mozaiëk
Nieuwveld 61
Helmond, Nederland
+ Google Maps
Terug naar boven