Gevolgen Storm Nate (5-10-17)

In archief: 21-01-2018

Op donderdag 5 oktober jl trok storm Nate over midden Amerika. Onder andere Costa Rica, Nicaragua en Honduras zijn getroffen. Er zijn meerdere doden en gewonden gevallen en er worden nog steeds mensen vermist.
Ook in San Marcos zijn de gevolgen van de storm duidelijk zichtbaar. Bomen zijn omgewaaid, straten zijn ondergelopen en op meerdere plaatsen is de elektriciteit uitgevallen. Communicatie met Nicaragua is op dit moment zeer lastig daardoor, maar we proberen zo veel mogelijk op de hoogte te blijven door het volgen van de plaatselijke kranten en de Facebookpagina van de gemeente San Marcos .

Op 9 oktober hebben wij een bericht uit San Marcos ontvangen. Burgemeester Julinda Tellez heeft ons kort op de hoogte gebracht van de situatie ter plekke:

Er zijn zeker 250 families getroffen door de storm. Bomen zijn omgevallen (waarvan enkele op huizen), elektriciteit werkt niet overal omdat de elektriciteitspalen zijn omgevallen en wegen zijn beschadigd. De getroffen inwoners worden ondersteund met eten, matrassen, zwart plastic en sommige met zinken platen om hun huizen te herstellen. Iedereen die kan die helpt hierbij, er is grote solidariteit en we hebben er vertrouwen in dat alles goed zal komen.

Via onze Facebookpagina proberen we u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in San Marcos.

Wilt u een bijdrage leveren?
Dat kan door een donatie op bankrekeningnummer IBAN nummer NL 34 ABNA 0819789240 tnv Helmond-San Marcos ovv Storm Nate.
Wij zorgen er voor dat uw bijdrage op de juiste plaats terecht komt

 

Enkele foto’s uit San Marcos

Terug naar boven